kutsumanimi: Zorro
rotu: sileäkarvainen
väri: d.e.golden dutch
syntymäaika: 9.10.2005
rek.nro: SM6004313/06
sukupuoli: uros
isä: Helmos Kenzo
emä: Sommarnattens Cia
kasvattaja: Carina Lindau, Ruotsi

Zorro kollegoineen rantautui Ruotsista 6.1.2008, kun porukkaa oli messuilemassa Sollentunassa. Tämä oli yksi niistä viime hetken marsuista, joita kasvattaja keksi ehdottaa meikäläiselle mukaan ja tottahan se sopi. Kuulemma ei kovin hyvän näköinen, mutta poikaset (kuten mukaan tullut Tessan) ovat hienoja. No, sehän passaa! Ja meikäläisen silmään kyllä Zorro on oikein hieno, vaikka sillä onkin todella persoonallinen kasvokuvio. Ainakaan ei mene marsut sekaisin. Zorro oli meille tullessaan hieman yli 2-vuotias.

Zorro matkusti Suomeen Sommarnattens Ylva-Lotan kanssa samassa boxissa ja epähuomiossa ajattelin sitten Lotankin urokseksi ennen kuin pääsin kunnolla perehtymään papereihin. Onneksi pari sopii kaikin puolin yhteen ja luultavasti ne olisivat keskenään poikasia jossain vaiheessa tehneetkin.

Eräs brittituomari kertoi, että heillä golden ja red dutchit ovat kaikki red dutcheja, koska kuviollisesta on niin vaikea erottaa, kummasta on todellisuudessa kyse. Zorron kohdalla sen näkeekin, sillä livenä herra on hyvin tumma redmäinen. Sen isä sattuukin olemaan UK tuonti ja emänemä red dutch. Ehkä se onkin red dutch? ;)

Zorrolla on vallan mainio vyötärö, mutta etuosan kuviointi on vähän turhan runsas. Sukat on niukat, mutta riittää että ne ovat olemassa!

Zorron naamapiirto on suorastaan hupaisa! Dutchin päänkuvioinninhan pitäisi muistuttaa kahta pyöreää laikkua molemmin puolin päätä. Laikut peittävät korvat ja silmät, eivät koske sieraimia tai huulia eivätkä toisiaan päälaella, seurailevat leukalinjaa. Sen sijaan Zorrolla näyttää olevan pikemminkin goldenin värinen huppu, johon on vetäisty umpimähkään valkoinen juova. Itse tulen kuvaa katsoessa hyvälle tuulelle. :D Livenä herran pärstää ei niin rauhassa ehdi tutkailla, on vissiin suonissa sen verran redien verta.

Sukusiitosaste näillä näkymin 0 %.

Holmes Kenzo
d.e.golden dutch
NS1604220/04
Kim Holmes
UK
UK
Sommarnattens Cia
d.e.golden
SM04598/05
Carina Lindau, S
Nysäter's Askim
d.e.golden
SM04590/05
Sabina Måsan, S
Briarfield's Bigfoot
d.e.golden dutch
SM1604195/04
UK
UK
Hemgården's Gaby
p.e.golden
SM04526/04
S Mva Röder
satiini d.e.golden
SN04207/03
Grey Scales Aniara
d.e.golden
SM04455/03
Arions Polkagris
red dutch
SM1606192/04
Anneli & Rune Bertlin, S
Happy Days Urd
tort&white
Brattknabbens Inca
am.crest black
ACR2225/02
Etusivulle - 8.3.2008